|
O zajednici opština

Zajednica opština Crne Gore je nacionalna asocijacija lokalnih zajednica Crne Gore.
O nama
Bilten Naša Zajednica
Unesite vašu email adresu radi dobijanja informacija o našim aktivnostima i događajima

E-mail:

Učlanivanje
Otpisivanje

Bilten Naša Zajednica
Baza podataka: Opštineske finansije


Izradu sajta je omogucio VNG

Zajednica opština na Konstitutivnoj sjednici Odbora za energetiku Montenegro biznis alijanse 20.10.2014

mbaU Podgorici je, 20. novembra 2014.godine, održana konstitutivna sjednica Odbora za energetiku Montenegro biznis alijanse, na kojoj su izabrani predsjednik i članovi odbora. Član Odbora ispred Zajednice opština Crne Gore je Saša Šćekić, savjetnik za sistem lokalne samuprave u Sekretarijatu Zajednice opština.

Izvršni direktor Montenegro biznis Alijanse, Zoran Vulević, predstavio je glavne ciljeve Sektora za energetiku za period do kraja 2015.godine i to: podsticanje investicionog ambijenta, inteziviranje saradnje javnog i privatnog sektora u oblasti energetike, unapređjenje saradnje sa lokanim samoupravama kroz saradnju sa Zajednicom opština Crne Gore, uspostavljanje strateške saradnje sa naučno – obrazovnim institucijama, uključivanje finansijskog sektora koji bi mogao biti zainteresovan za navedene aktivnosti iz razloga sigurnih plasmana svojih sredstava, kao i saradnja sa zemljama u regionu kroz prekograničnu saradnju.

Detaljnije »

Učešće Zajednice opština u Regionalnom projektu „Prikupljanje podataka o otpadu u zemljama jugoistočne Evrope“ 20.10.2014

New ImageZajednica opština Crne Gore uključena je kao partner u sprovođenju Regionalnog projekta „Prikupljanje podataka o otpadu u zemljama jugoistočne Evrope“. Glavni cilj projekta je unapređenje kapaciteta komunalnih preduzeća i opština u jugoistočnoj Evropi u efikasnom korišćenju podataka o prikupljenom, tretiranom i odloženom komunalnom otpadu, a samim tim i u boljem planiranju upravljanja otpadom na lokalnim nivou. Projekat sprovodi Mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS), Asocijacija za upravljanje otpadom u Srbiji i Asocijacija javnih komunalnih preduzeća BiH (Aquasan), uz finansijsku podršku ORF MMS (Otvoreni regionalni fond za modernizaciju opštinskih usluga) i SDC-a (Švajcarske agencija za razvoj i saradnju). Partneri na realizaciji projekta su asocijacije lokalnih vlasti, asocijacije komunalnih preduzeća i nacionalne agencija za zaštitu životne sredine iz četiri partnerske države: Crne Gore, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, Makedonije i Srbije.

Detaljnije »

Otvoren konkurs za prijavu za Najbolje prakse u lokalnoj samoupravi u 2014 godini 15.10.2014

Korica-Najbolje prakse 2014Zajednica opština Crne Gore, u saradnji sa Ministartsvom unutrašnjih poslova, i uz podršku OEBS-a, nastavlja sa realizacijom projekta „Program najbolje prakse u lokalnoj samoupravi“.

Dugogodišnja realizacija ovog projekta, pokazuje da naše članice podržavaju ovakve akcije i smatraju ih korisnim, što je potvrdjeno i velikim brojem prijava na prethodnim konkursima za izbor najbolje prakse u lokalnoj samoupravi.

Detaljnije »

Prevencija korupcije na lokalnom nivou kroz jačanje transparentnosti, profesionalnosti i odgovornosti 15.10.2014

IMG_20141017_160219Zajednica opština Crne Gore i Uprava za kadrove organizovale su 15. oktobra 2014. godine obuku na temu „Prevencija korupcije na lokalnom nivou kroz jačanje transparentnosti, profesionalnosti i odgovornosti“ za opštine sjevernog regiona.

Tokom obuke učesnici su bili u prilici da se bliže upoznaju sa ovom aktuelnom temom, a naročito: zakonskim propisima kojima se ostvaruje princip o javnosti i transparentnosti, odgovornosti i profesionalizma u radu u lokalnoj samoupravi, sprječavanju sukoba interesa, političkoj neutralnosti i nepristrasnosti u vršenju poslova, zabrani primanja poklona, zaštiti službenika od neopravdanog prestanka radnog odnosa za slučaj prijave korupcije ili krivičnog djela koje ima obilježje korupcije i dr.

Detaljnije »

Jesenja sjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope 14.10.2014

photo (2)U Strazburu se od 14. do 16. oktobra odrzava 27. sjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope.

Sjednici Kongresa prisustvuje članica Delegacije Crne Gore u Kongresu, g-đa Marija Ćatovic, predsjednica opštine Kotor.

Na samom početku 27. sjednice izabran je novi predsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope – Žan Klod Frekon, član francuske delegacije u Kongresu, koji će tu dužnost obavljati naredne dvije godine.

Detaljnije »