|
O zajednici opština

Zajednica opština Crne Gore je nacionalna asocijacija lokalnih zajednica Crne Gore.
O nama
Bilten Naša Zajednica
Unesite vašu email adresu radi dobijanja informacija o našim aktivnostima i događajima

E-mail:

Učlanivanje
Otpisivanje

Bilten Naša Zajednica
Baza podataka: Opštineske finansije


Izradu sajta je omogucio VNG

Mišljenje Zajednice opština na tekst Predloga Zakona o životnoj sredini 02.03.2015

Mišljenje_Predlog Zakona o zivotnoj sredini_februar 2015

Detaljnije »

Zakon o finansiranju lokalne samouprave Crne Gore 27.02.2015

Zakon o finansiranju lokalne samoupraveOvim zakonom uređuju se izvori sredstava, način finansijskog izravnanja i korišćenja uslovnih dotacija, kao i način finansiranja sopstvenih poslova lokalne samouprave utvrđenih Ustavom, zakonom i drugim propisima.

Zakon o finansiranju lokalne samouprave (Prečišćeni tekst – poslednje dopune “Sl.list CG”, br. 1/2015)

Detaljnije »

Zakon o lokalnoj samoupravi Crne Gore 27.02.2015

Zakon o lokalnoj samoupraviOvdje možete preuzeti prečišćeni tekst Zakona o lokalnoj samoupravi:

Zakon o lokalnoj samoupravi_prečišćeni tekst (PDF Dokument)

Detaljnije »

Generalni sekretar u emisiji “Okvir” na RTCG1 23.02.2015

Okvir_R.B.Generalni sekretar Zajednice opština g-din Refik Bojadžić učestvovao je 22. februara u emisiji “Okvir” na RTCG1 na temu “Legalizacija bespravno izgrađenih objekata.”

Više o tome na linku:
http://rtcg.me/tv/emisije/informativni/okvir/82786/okvir-22022015.html

 

Detaljnije »

Sastanak u susret primjeni Zakona o komunalnoj policiji 18.02.2015

Sastanak komunalnih policija_feb 2015U susret primjeni Zakona o komunalnoj policiji a u okviru pripreme podzakonskih akata za njegovu primjenu, kao i obaveza jedinica lokalne samouprave da pripreme Plan unutrašnje reorganizacije, na čiji sadržaj će značajno uticati struktura službi komunalnih policija, Zajednica opština je 18. februara 2015. godine u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova organizovala sastanak načelnika Komunalnih policija. Sastanak je organizovan na inicijativu načelnika komunalnih policija Kotora, Bijelog Polja, Budve i Podgorice.

Refik Bojadžić, Generalni sekretar Zajednice opština, istakao je značaj zakonskih rješenja za kvalitetno obavljanje komunalnog nadzora i obezbjeđenje komunalnog reda u opštinama. On je, takođe, dao kratak pregled obaveza opština koje treba da se sprovedu do početka primjene zakona a koje se odnose organizacione aktivnosti i obuke komunalnih policajaca. Poseban akcenat je stavio na okolnost da je Zakon o komunalnoj policiji donijet krajem godine posle usvajanja opštinskih odluka o budžetu, te da se postavlja pitanje finansiranja poslova i aktivnosti koji su preduslov za sprovođenje Zakona. Za prevazilaženje ovog problema neophodna je dalja saradnja Ministarstva i Zajednice opština, pogotovo u dijelu pružanja opšteg dijela obuka komunalnim policajcima.

Detaljnije »