|
O zajednici opština

Zajednica opština Crne Gore je nacionalna asocijacija lokalnih zajednica Crne Gore.
O nama
Bilten Naša Zajednica
Unesite vašu email adresu radi dobijanja informacija o našim aktivnostima i događajima

E-mail:

Učlanivanje
Otpisivanje

Bilten Naša Zajednica
Baza podataka: Opštineske finansije


Izradu sajta je omogucio VNG

NALAS traži Projekt menadžera za EU projekte 28.05.2015

NALAS logoCentar za međunarodne migracije i razvoj, koji je zajednički program GIZ-a i Njemačke federalne agencije za zapošljavanje, za potrebe Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS), traže Projekt menadžera za EU projekte.

Jedan od ciljeva NALAS-a je da poveća vidljivost opština i njihovih potreba u EU institucijama. NALAS želi da ponudi svojim članicama stručnu pomoć u obezbjeđivanje EU fondova, za pripremu, apliciranje i sprovođenje projekata finansiranih od strane EU, kao i za izgradnju održivih kapaciteta za upravljanje ovim procesima.

Detaljnije »

Poziv NALAS-a za dostavljanje ponuda – Izrada sadržaja za e-obuku: Uvod u upravljanje imovinom u oblasti voda 26.05.2015

NALAS logoMreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS) je, u okviru projekta „Upravljanje imovinom u oblasti vodosnabdjevanja i otpadnih voda u jugoistočnoj Evropi“, uz podršku Otvorenog regionalnog fonda GIZ-a za modernizaciju opštinskih usluga, objavio poziv zainteresovanim organizacijama/kompanijama za pružanje profesionalnih usluga na izradi sadržaja za elektronsku obuku o Uvodu u upravljanje imovinom u oblasti voda.

Ponude se dostavljaju u elektronskoj formi najkasnije do 5. juna 2015. godine (petak), 16:00 (CET) na info@nalas.eu.

Detaljnije »

Godišnji forum lokalnih vlasti jugoistočne Evrope 20.05.2015

bugarska 2015Nekoliko stotina gradonačelnika i predstavnika lokalnih vlasti iz dvanaest zemalja jugoistočne Evrope učestvovalo je na  Godišnjem forumu lokalnih vlasti jugoistočne Evrope koji je u periodu od 16. do 19. maja održan u Plovdivu (Bugarska). Ovaj događaj su organizovali: Mreža asocijacija lokalnih samouprava u jugoistočnoj Evropi (NALAS), Nacionalna asocijacija opština Republike Bugarske (NAMRB) i Grad Plovdiv. Delegaciju Crne Gore su ovom prilikom predstavljali: Mirko Đačić (Predsjednik Opštine Pljevlja), Fatmir Đeka (Predsjednik Opštine Ulcinj), koji su istovremeno i delegati Skupštine NALAS-a, Veselin Vukićević  (Predsjednik Opštine Žabljak), Dušan Raičević (Potpredsjednik Opštine Bar) i Žana Đukić (Zajednica opština Crne Gore).

Detaljnije »

Okrugli sto „Izazovi u implementaciji poglavlja 27 na lokalnom nivou” 20.05.2015

Okrugli sto_27 Poglavlje_Berane_maj 2015(2)

Regionalni okrugli sto „Izazovi u implementaciji poglavlja 27 na lokalnom nivou“, održan je 19. maja 2015. godine u Beranama, u organizaciji Opštine Berane. Okrugli sto je otvorio Dragoslav Šćekić, Predsjednik opštine Berane.

Učešće u okruglom stolu, pored predstavnika domaćina, uzeli su Daliborka Pejović, državna sekretarka u Ministarstvu održivog razvoja i turizma i član Pregovaračke grupe Crne Gore; Refik Bojadžić, Generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore sa saradnicima; Anela Čekić, Predsjednica opštine Gusinje; Ana Stanišić Vrbica, iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori; Gordana Đukanović, iz Agencije za zaštitu životne sredine; kao i potpredsjednici, menadžeri i sekretari iz opština sjeveroistoka Crne Gore: Bijelo Polje, Petnjica, Plav i Rožaje.

Detaljnije »

Prva sjednica Radne grupe za komunalne djelatnosti i životnu sredinu povodom izjašnjavanja na tekst Predloga zakona o upravljanju otpadom 15.05.2015

Zorica Gverovic11. maja 2015. godine održana je u Podgorici prva sjednica Radne grupe za komunalne djelatnosti i životnu sredinu.

Članovi Radne grupe su za predsjednika Radne grupe izabrali Zoricu Gverović, sekretarku Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Opštine Tivat, dok je Lazarela Kalezić, pomoćnik sekretara u Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i životnu sredinu Glavnog grada Podgorice, izabrana za potpredsjednika Radne grupe.

Detaljnije »