|
O zajednici opština

Zajednica opština Crne Gore je nacionalna asocijacija lokalnih zajednica Crne Gore.
O nama
Bilten Naša Zajednica
Unesite vašu email adresu radi dobijanja informacija o našim aktivnostima i događajima

E-mail:

Učlanivanje
Otpisivanje

Bilten Naša Zajednica
Baza podataka: Opštineske finansije


Izradu sajta je omogucio VNG

Zajednica opština Crne Gore u posjeti Zajednici opština Republike Turske i Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) 09.10.2015

slika 3 TurskaNa poziv Zajednice opština Republike Turske, Delegacija Zajednice opština Crne Gore je boravila u zvaničnoj posjeti asocijaciji lokalnih vlasti Turske i Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA). Ova posjeta je organizovana uz podršku Ambasade Crne Gore u Republici Turskoj.

Delegaciju Zajednice opština su predstavljali: Aleksandar Bogdanović, predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština i Gradonačelnik Cetinja, Refik Bojadžić, Generalni sekretar Zajednice opština, dr Zoran Srzentić, Predsjednik Opštine Bar, Samir Agović, Predsjednik Opštine Petnjica i Vanja Starovlah, savjetnik za međunarodnu saradnju u Sekretarijatu Zajednice opština.

Detaljnije »

Gradonačelnici jugoistočne Evrope o javnim uslugama tokom izbjegličke krize 02.10.2015

clip_image002„Izazovi i uticaj izbjegličke krize na lokalne samouprave u jugoistočnoj Evropi“ bili su u fokusu panel diskusije koju je 2. oktobar 2015. godine u Zagrebu, Hrvatska, organizovala danas Mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS), uz podršku Njemačkog društva za razvoj i saradnju (GIZ) i Vlade Švajcarske.

Gradonačelnici i predstavnici opština Kutina, Tovarnik, Zabok, Njemci (Hrvatska), Kanjiža, Subotica, Paraćin, Preševo (Srbija), Kahramanmaras i Istanbul (Turska) govorili su o svojim iskustvimа i prаksama koje su imali sa dosadašnjim prilivom izbjeglicа, uz razmatranje narednih koraka.

Detaljnije »

Sjednica Komisije za finansiranje lokalne samouprave Zajednice opština 23.09.2015

za sajtKomisija za finansiranje lokalne samouprave Zajednice opština na sjednici održanoj 23. septembra 2015. godine u Podgorici, razmatrala je pitanja bitna za stvaranje pretpostavki za uspješnu implementaciju Zakona o porezu na nepokretnosti.

Detaljnije »

Sjednica Radne grupe za komunalne djelatnosti i životnu sredinu Zajednice opština 22.09.2015

IV sjednica RGKDZSČetvrta sjednica Radne grupe za komunalne djelatnosti i životnu sredinu Zajednice opština održana je 21. septembra 2015. godine u Podgorici.

Radna grupa je sa aspekta sistema i autonomije lokalne samouprave u obavljanju sopstvenih poslova pripremila Mišljenje na Nacrt Zakona o zaštiti prirode, Amandmane na Predlog Zakona o životnoj sredini i Inicijativu za odlaganje primjene Zakona o komunalnoj policiji.

Detaljnije »

Sastanak Mreže opštinskih projekt menadžera 15.09.2015

sastanak_mreza opstinskih menadzera

Dvodnevni sastanak Mreže opštinskih projekt menadžera održan je u Budvi, 14. i 15. septembra 2015. godine.

Pored predstavnika jedinica lokalne samouprave koji se bave izradom projekata – članova Mreže, sastanku su prisustvovali predstavnici Zajednice opština, Tima tehničke pomoći „Izgradnja kapaciteta lokalne samouprave u implementaciji opštinskih razvojnih grantova“ i partneri Mreže iz drugih institucija.

Detaljnije »