|
O zajednici opština

Zajednica opština Crne Gore je nacionalna asocijacija lokalnih zajednica Crne Gore.
O nama
Bilten Naša Zajednica
Unesite vašu email adresu radi dobijanja informacija o našim aktivnostima i događajima

E-mail:

Učlanivanje
Otpisivanje

Bilten Naša Zajednica
Baza podataka: Opštineske finansije


Izradu sajta je omogucio VNG

Poziv za dostavljanje ponuda za nacionalnog eksperta u projektu Upravljanje čvrstim otpadom u pograničnim ruralnim i priobalnim područjima jugoistočne Evrope 03.09.2015

Zajednica opština Crne Gore u okviru regionalnog projekta Upravljanje čvrstim otpadom u pograničnim ruralnim i priobalnim područjima jugoistočne Evrope“ poziva zainteresovana lica da dostave predlog ponede za nacionalnog eksperta. Glavni partneri na projektu su NALAS (Mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope), SWG (Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj jugoistočne Evrope) i GIZ (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju).

Ponuda treba da sadrži:

  • Pismo namjere u kome je jasno naznačena motivacija i kvalifikacije za svaki zadatak i zahtjev naveden u poglavlju 8 Opisa posla;
  • CV uključujući ranija iskustva u sličnim projektima, i
  • Finansijsku ponudu u bruto iznosu po efektivnom radnom danu.

Ponuda se mora dostaviti putem pošte i u elektronskoj formi najkasnije do 11. septembra 2015. (petak) do 16h00

Detaljnije »

Smjernice za lokalne donosioce odluka za upravljanje opštinskom imovinom 29.07.2015

low-AM_ToolkitPriručnik za upravljanje opštinskom imovinom – Smjernice za lokalne donosioce odluka, Regionalni izvještaj o praksama u oblasti upravljanja imovinom i Izvještaj o međunarodnoj praksi u oblasti upravljanja imovinom pripremljeni su u okviru projekta „Upravljanje imovinom u oblasti vodosnabdjevanja i otpadnih voda u jugoistočnoj Evropi“, kojeg je finansiralo njemačko Ministarstvo za ekonomski razvoj i saradnju i Vlada Švajcarske, a sproveli su ga Otvoreni regionalni fond GIZ-a za modernizaciju opštinskih usluga i Mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS), u saradnji sa asocijacijama lokalnih vlasti uključujući i Zajednicu opština Crne Gore.

Detaljnije »

Studijska posjeta u okviru regionalnog projekta „Energetska efikasnost u asocijacijama lokalnih samouprava“ 24.07.2015

PaneliU okviru regionalnog projekta „Energetska efikasnost u asocijacijama lokalnih samouprava“ realizovana je studijska posjeta gradu Zagrebu, od 19. do 24. jula 2015. godine. Učesnici posjete su bili projekt koordinatori iz partnerskih asocijacija na projektu iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Srbije i Makedonije i Kosova, kao i predstavnici GIZ-a koji finansijski podržava implementaciju projekta. U studijskoj posjeti gradu Zagrebu učestvovala je i Ivana Lalević, koordinator na projektu ispred Zajednice opština Crne Gore.

Detaljnije »

Prezentacija Nacrta Priručnika za izradu programskog zadatka za izradu lokalnog planskog dokumenta i Nacrta Vodiča za sprovođenje strateške procjene uticaja u postupku izrade lokalnih planskih dokumenata 24.07.2015

okrugli stoZajednica opština Crne Gore i Misija OEBS-a u Crnoj Gori su u Podgorici 23. jula 2015. godine organizovale Okrugli sto Prezentacija Nacrta Priručnika za izradu programskog zadatka za izradu lokalnog planskog dokumenta i Nacrta Vodiča za sprovođenje strateške procjene uticaja u postupku izrade lokalnih planskih dokumenata”.

Okrugli sto je bio namjenjen predstavnicima organa lokalne uprave nadležnim za pitanja planiranja i uređenja prostora i zaštite životne sredine, kao i članovima Radne grupe za pripremu odnosnih dokumenata. Na osnovu smjernica Radne grupe, Priručnik je pripremila Ksenija Vukmanović, dok je Vodič pripremila Lazarela Kalezić.

Detaljnije »

Predstavljen novi Zakon o upravnom postupku 22.07.2015

obuka pgUprava za kadrove i Zajednica opština su tokom jula mjeseca organizovale tri obuke za lokalne službenike na kojima je predstavljen novi Zakon o upravnom postupku. Obuke su bile dvodnevne i organizovane su u Bijelom Polju za opštine sjevernog regiona (08. i 09. jul), zatim u Tivtu za primorske opština (16. i 17. jul), i na kraju u Podgorici za središnji region (21. i 22. jul).

Detaljnije »