|
O zajednici opština

Zajednica opština Crne Gore je nacionalna asocijacija lokalnih zajednica Crne Gore.
O nama
Bilten Naša Zajednica
Unesite vašu email adresu radi dobijanja informacija o našim aktivnostima i događajima

E-mail:

Učlanivanje
Otpisivanje

Bilten Naša Zajednica
Baza podataka: Opštineske finansije


Izradu sajta je omogucio VNG

Neophodno hitno saniranje finansijskih problema opština 24.11.2014

sastanak sa min.fin 24.11.2014 small

Sastanak ministra finansija dr Radoja Žugića, sa Gradonačelnikom Glavnog grada i predsjednicima opština, u cilju razmatranja mjera za uspostavljanje fiskalne održivosti lokalnih samouprava održan je 24.11.2014. godine. Sastanku su prisustvovali i Generalni sekretar Zajednice opština Refik Bojadžić i direktor Poreske uprave dr Milan Lakićević.

Detaljnije »

Održana sjednica Komisije za društvene djelatnosti 20.11.2014

kom za drustvene djelatnosti 20.11.2014 smallKomsija za društvene djelatnosti Zajednice opština Crne Gore, u saradnji sa Centrom za tražioce azila, održala je sjednicu 20.11.2014. godine, u Spužu. Cij sazivanja sjednice bio je da se predstavnici lokalnih samouprava upoznaju sa funkcionisanjem sistema azila u Crnoj Gori.

Predsjednica Komisije za društvene djelatnosti, Snežana Mijušković, ukazala je na potrebu da se jedinice lokalne samouprave bolje upoznaju sa obavezama koje proizilaze iz poglavlja 24. „Pravda, sloboda i bezbjednost“, koje tretira pitanje azila, kao i zbog sve većeg broja zahtjeva za dobijanjem azila u Crnoj Gori.

Detaljnije »

Sedamnaesti broj biltena “Naša Zajednica” 19.11.2014

Pages from ZOCG17_sajtIz štampe je izašao sedamnaesti broj biltena Zajednice opština Crne Gore “Naša Zajednica”.

Bilten sadrži informacije sa posljednjeg sastanka Zajedničkog Savjetodavnog odbora Evropske unije i Crne Gore u Kotoru, na kojem su učesnici pozdravili napredak Crne Gore na putu ka EU i izrazli namjeru da podrže zamah reformi. Pored toga, predstavljeni su glavni izvodi iz izjašnjenja koje su nadležne komisije Zajednica opština pripremile na Nacrt Zakona o upravnoj inspekciji i Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na nepokretnosti, dok je, u svijetlu predloženih reformi koje se odnose na sistem komunalnog opremanja građevinskog zemljišta, objavljen članak „Komunalno opremanje građevinskog zemljišta – kako dalje“.

Detaljnije »

Inicijativa za izmjene člana 22 Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada 14.11.2014

Komisija za prostorno planiranje i komunalne djelatnosti Zajednice opština Crne Gore je, na inicijativu Opštine Berane, pripremila Inicijativu za izmjene člana 22 Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada i uputila je resornom Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Inicijativa za izmjene Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada (PDF)

Detaljnije »

Sugestije za unapređenje teksta Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata 14.11.2014

Komisija za prostorno planiranje i komunalne djelatnosti Zajednice opština Crne Gore je, povodom pripreme izmjena i dopuna Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata i aktivnosti formirane Radne grupe na nivou Ministarstva održivog razvoja i turizma, sa aspekta sistema lokalne samouprave, pripremila odgovarajuće Sugestije i dostavila ih obrađivaču.

Sugestije za izmjene Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata (PDF)

 

Detaljnije »